Vis

Nyheder > Hven rundt > Kapsejladsudvalg >

Hven rundt ved nat 2015

Af 34 tilmeldte både stillede 31 både med i alt 123 besætningsmedlemmer til start på årets Hven Rundt Ved Nat.

Vejrudsigten lovede tørt, klart og køligt vejr om natten med næsten fuldmåne, en let SW til W-drejende vind 2-4 m/s øgende til 4-6 m/s og en let sydgående strøm i Øresund (0,2 – 1,0 kn).

Med de noget lette vindforhold belsuttedes det at sende feltet bb om Hven. Bane F på 26 sm.

Begge starter kom fint af sted, dog med Red Jacket pænt efter feltet, men det skulle dog ikke hindre, at Red Jacket var første båd i mål efter 4 tim 39 min.

Vinden var ved starterne ikke som forventet SW, men nærmere NW, hvilket betød en foran for tværs, som dog senere ændrede sig og gav mere slæk på skøderne, så de lette forsejl kunne komme til deres ret på vej mod Hven.

Fra Hven til mål var der igen bidevind-sejlads, hvor enkelte måtte slå et slag for at kunne holde op.

Den korte bane, manglende kryds og en gunstig vind betød, at hovedparten af de deltagende både var taget i mål inden kl. 01.00. Sidste båd i mål, en Gaffelrigget Spidsgatter kl. 02.25 - og efter besætningens udsagn. Vi skulle blot ud at nyde en dejlig natsejlads på Øresund - og det fik vi.

Da suppen i klubhuset var konsumeret og der var ryddet op til næste dags sejlerskoleprøve, kunne en træt sejladsledelse glæde sig til de lune dyner nogle få timer før daggry

Resultater fra 2015