Nyheder > Klubben > Artikler > Aktiviteter > Nyhedsbrev >

3.2.2017: Over Stillehavet i en Spækhugger

Rolf Gawinski beretter om fredagsarrangement

Jochen og Rainer: Sejlads i Spækhugger

Det blev et tilløbsstykke, 90 kom til spisning. Fru Vo lavede en lækker ret, til dessert overgik hun sig selv ved at stille en kæmpe lagkage. Den var så smukt pyntet, at ingen ville skære i den. Det gjorde Kirsten, efter at have præsenteret fru Vo, ved at oplyse at familien Vo var flygtet fra Vietnam for mange år siden, i en selvbygget sejlbåd. De var heldige, blev samlet op af en Mærsk-båd og kom til Danmark.

Så fortalte Jochen (kaptajnen) + Rainer meget underholdende og viste flotte billeder på lærredet, om deres mange togter på verdenshavene.

Deres første Spækhugger hed Karlsson, den sejlede de via Canarie- øerne, Caribien og New York tilbage til Europa. Deres næste Spækhugger blev døbt Prins Henrik og så gik det på langfart igen til Caribien og til Panama-kanalen.

At få lov at passere denne kanal med en udenbordsmotor og en marchfart på max. 3,8 knob er en bedrift, men det lykkedes.
Passagen kræver 1 lods, 1 kaptain, og 4 linehandlers som håndterer hver sin fortøjning i sluserne. Der måtte endda bygges et toilet til lodsen!

Turen over Stillehavet er meget lang, nær ækvator er et vindstille bælte, da ækvatoren endelig blev krydset skålede de to i champagne.

I løbet af de næste timer krydsede Prins Henrik ækvatoren flere gange mod syd og nord, på grund af strøm og mangel af vind.
Jochen og Rainer efterlod båden på deres togter, tog hjem for at arbejde og tjene penge for at fortsætte.

På en ø, som hører til New Zealand, solgte de Prins Henrik (ikke dronningens altså) for 5,- dollar, nu havde de set vand nok.

Efter 9 år uden båd gik Jochen på udkig efter en større båd, man bliver lidt magelig med årene, men det ville Rainer ikke. De købte en Spækhugger igen, den blev døbt Josefine  (prins Henriks barnebarn, den Henrik altså)

Tak til Jochen og Rainer for en meget spændende og underholdende aften!