Klubben > Artikler > Nyhedsbrev >

Unicef-besøg 21.2.2017

Tirsdagsklubben på tur
Kirsten Danø Et par billeder fra besøget på Unicefs imponerende verdenslager i Nordhavn ...

Kirsten Danø skriver ...

Tirsdagsklubben i SKK var 21. februar på besøg på Unicef lageret, Oceanvej 10, i Nordhavnen. Den 10.000 kvm. store lagerbygning stod færdig i 2012, og der er plads til 37.000 paller med nødhjælpsvarer. Helene Møller fra sejlklubben fortalte os, at dette lager er det største robotstyrede lager under FN. Der er 8 robotkraner, der via IT-styring selv finder frem til de varer, fx medicin, vandrensningsanlæg og anden nødhjælp, der sendes ud i verden især til lande i Afrika.

Helene har været ansat hos Unicef i København siden 2001 og står for afdelingen med køleskabe og dertil hørende solceller, da det er vigtigt, at der er strøm, således at den dyre medicin kan opbevares korrekt.

Ved siden af højlageret står en lavere lagerbygning også på 10.000 kvm.  Her kommer varerne ind og bliver registreret og pakket korrekt, hvorefter de sendes via transportbånd til højlageret. Oven på ligger administrationskontorerne samt kantinen.

Unicef blev oprettet af FN i USA i 1946 som hjælpeorganisation til det fattige Europa efter 2. Verdenskrig. Unicef har nu i over 70 år arbejdet nødhjælp til kriseramte områder, og der hersker ikke tvivl om, at der fortsat er brug for organisationen, selv om statistikkerne viser, at det går fremad på mange områder.

Det var sjovt at se de mange paller stablet, de små tog der kører uafbrudt og de kæmpe reoler, hvor robotarme tager varer ud om dagen og flytter på plads om natten.

Stor tak til Helene, der i mange år har været medlem i SKK og sejler Mobisjong - for et informativt besøg.