Kalkbrænderihavnen

For sæsonen 2018 er alle pladser optagede og der er venteliste.

Såfremt man fremtidigt ønsker at komme i betragtning til en bøjeplads i Kalkbrænderihavnen, skal man være medlem af en af de 2 sejlklubber som er hjemmehørende her. Såfremt du er interesseret i at have din båd liggende hos os vinteren 18/19 vil dette sandsynligvis være muligt.

Skriv til havnekontoret

Kalkbrænderihavnen er en idéel base for besøg i København. Nordhavn S-togstation, busser og dagligvarebutikker ligger blot 10-15 minutters gang fra havnen. På under en halv time kan du være i centrum af København.

Der ligger ca. 260 både ved flydebroer, hvor der normalt er god plads til gæstesejlere. Bådene ligger sikkert i læ for alle vinde.

Kalkbrænderihavnen drives af Sejlklubben København på frivillig basis. Havnefoged er Morten Halkier, der træffes på havnekontoret på følgende tider:

• Marts, april og maj: tirsdage kl. 17-18
  • Juni, juli, august: tirsdage kl. 17-18 og torsdage kl. 17-18
  • September, oktober, november: tirsdage kl. 17-18.

Havnekontorets telefonnummer er 22 92 97 11, og besvares i træffetider (i den udstrækning at havnefoged ikke er optaget af personlige henvendelser). Send evt. en SMS eller send en mail på havnekontoret@sejlklubbenkbh.dk

Klubberne har klublokale for medlemmerne på første sal i klubhuset. Klublokalet har et stort køkken og masser af plads, indendørs såvel som på de store terrasser. Havnens gæster er velkomne til at benytte faciliteterne. Havnekontor, gæstetoiletter og bad findes i stueplan.

Ressourcer

• El (max. 2 Amp.) og vand på alle broer.
  • Diesel: Nærmeste tank er Tuborg eller Skovshoved havn.
  • Miljøstation/tømning af holding tank: Ved vestlige kaj i havneløbet.

Der er en bådudstyrsforretning i Vordingborggade 93, 10 min. gang fra havnen. Ryding Maritime har åbent hverdage kl. 11.30-17.30 og lørdage/søndage kl. 9.00-13.00. Telefon: 7023 7355.

I Restaurant Paustian overfor kan du nyde en lækker middag. Desuden er der et stort udvalg af spisesteder på det nærliggende Østerbro, hvor der også er flere dagligvarebutikker m.m.

Project Image

Kalkbrænderihavnen er opkaldt efter Gammel Kalkbrænderi fra 1731 og Ny Kalkbrænderi fra 1779, der blev opført på landtanger ud i Øresund.

Kalkbrænderihavnen blev taget i brug i 1895 sammen med Københavns Frihavn, og senere jordopfyldninger gav bl.a. plads til oplagring af kul samt Nordhavnsværftet. Svanemølleværket fra 1953 er den eneste ældre bygning, der er bevaret. Den gamle kulkran på østkajen, som passeres ved indsejlingen, er fredet som en skulptur, der minder om fortidens industrihavn i området.

Den nuværende lystbådehavn er bygget i 1999 og er også en sikker havn om vinteren. Klubhuset er tegnet af Kim Utzon. Fra førstesalen af klubhuset kan gæstesejlere nyde udsigten mod Øresund og Hven. Arkitektfamilien Utzon har stået for flere af bygningerne i havnen med deres særlige arkitektoniske udtryk. Paustian møbelhuset, tegnet af Jørn Utzon, var den første nye bygning i området.

Sejlkubben København og Kvindelig Sejlklub danner ramme om både sejlerskoler, kapsejladser og tursejlads og har et aktivt klubliv. På lune aftener er der ofte tændt op i fællesgrillen på forpladsen.

Anduvning af Kalkbrænderihavnen foregår fra Svanemøllebugten og syd på gennem Kalkbrænderiløbet. Ved indsejlingen passerer du Svanemøllehavnen og Svanemølleværket til styrbord. Bemærk, at der kan komme kastevinde ved Svanemølleværkets store bygning midt på den vestlige kaj. Fartbegrænsning: Max. 3 knob.

Vest-siden af Kalkbrænderiløbet er afmærket med grønne spidstønder med topbetegnelse. Øst-siden af løbet er yderst afmærket med to røde stumptønder med topbetegnelse samt en øst-afmærkning: sort-gul-sort med topbetegnelse.

Fyr

Iso fyr R 2s på hjørnet af Færgehavn Nord. Desuden et Iso fyr R 4s, som leder ind i Kalkbrænderihavnen.

Mindste dybde er 2,5 m. I størstedelen af havnen (ind til bro 4) er der mindst 5,5 meter.

Forskellen mellem middelhøjvande og middellavvande er 0,2 m. Kuling/storm fra NV kan give indtil 1,2 m højvande og kuling/storm fra Ø-SØ indtil 0,8 m lavvande.

Største skibe, som kan besejle havnen: Længde 20 m, bredde 5 m. Både over 15 meter kan lægge til ved servicekajen, mellem bro 6 og 7.