Tirsdags-hygge-kapsejlads 2021

Vi ser lysere tider i øjnene – også med hensyn til Tirsdagssejladserne, som med omvendt handicap netop tilgodeser de p.t. gældende corona-restriktioner.

Tirsdagssejladserne er åbne for alle – og er et særligt tilbud til både uden målerbrev om en kammeratlig dyst på egne og bådens evner. Der er intet tilmeldingsgebyr – og man deltager, når man har tid/lyst.

Grundet coronavirussen er det meget vigtigt at sætte sig ind i de begrænsninger og sejladsmæssige ændringer, som er gældende indtil andet meldes ud fra myndighederne/DIF/DS. Af samme årsag er de hyggelige aftersailing-grillaftener aflyst.

Du tilmelder dig én gang per sæson. Tilmeldingsformular findes nederst på denne side.

Sejladsbestemmelserne for 2021 fremgår af link nedenfor.

Sejladsen 15. juni 2021

Fin start, ingen tyvstarter. Jævn til frisk V-NV vind, flere både bar spiler på første ben. Kryds til den røde bøje og foran for tværs på SB halse til mål.

Feltet holdt sig ret samlet. Solen kiggede frem og viste Øresund med hvide sejl, smukt !

Der sejles på en kort trekantbane (3,5 sm) efter Søvejsreglerne og der startes efter omvendt handicap med individuelle starttidspunkter. Første båd i mål er således aftenens vinder. 

Handicapmål (GPH - Generel sømiletid, jf. DH) tildeles efter tilgængelige data for den enkelte båd – og er beregningsgrundlaget for den tildelte starttid, som løbende justeres i forhold til resultaterne på banen.

Starttider for 1. sejlads den 4. maj 2021 er beregnet på grundlag af reviderede GPH-tal for de enkelte både, som har deltaget tidligere. Ændringerne består i en korrektion af det GPH-tal, som var gældende for 2020, med den ændring i starttid, som resultaterne af sejladserne i 2020 samlet medførte.

Starttiderne justeres efter hver sejlads for de 6 første og de 6 sidste både med +/- 10, 20, 30, 40, 50 og 60 sec.

Det er muligt fra gang til gang at vælge en starttid uden eller med spiler. Der må naturligvis ikke bruges spiler, hvis der startes efter en starttid uden spiler.

Husk at bruge et start-ur, som viser GMT-tid + 2:00 (Lokal PC-tid) - og ikke f.eks. kortplotterens ur, som kan vise GPS-tid (17 sec. senere end UTC-tid).

Samtlige sejladser indgår i en serie, hvor de 2 dårligste placeringer fratrækkes den samlede pointsum, beregnet efter lavpointsystem, idet ikke deltagende, udgåede eller diskvalificerede både tildeles 1 point mere end sidste måltagne båd i den pågældende sejlads. Resultatlisten opdateres efter hver sejlads. Ved sæsonens afslutning afholdes der præmieoverrækkelse (Vandrepræmier til de 3 bedst placerede både).

Tilmelding til Tirsdagssejlads