Foto: Marianna Fridjonsdottir

Om Sejlklubben København

Sejlklubben København blev stiftet i vinteren 2008 og er en fusion af de tre gamle Skudehavnsklubber: Øst (stiftet i 1926), Triton (stiftet i 1942) og Søhesten (stiftet i 1968). Sammen med Kvindelig Sejlklub (KVS) udgør klubben Havnelavet Sundkrogen, der lejer og driver Kalkbrænderihavnen på Østerbro i København, og hvortil klubberne blev flyttet da den gamle Skudehavn blev lukket i forbindelse udvidelser i Frihavnen.

Kalkbrænderihavnen har 260 bøjepladser, men der er rift om pladserne og bøjepladserne fordeles efter ansøgning og anciennitet. En gang om året kan du skrive dig på ventelisten. Det forudsætter selvfølgelig at du er aktivt medlem.
For gæster er der god plads og havnefogeden tager godt imod gestesejlere som gerne vil tæt på Københavns centrum uden at være plaget af mylder og larm.
Der er gåafstand til S-tog, sejlerbutikker og supermarkeder. Vi har gode faciliteter for gæstesejlere. Vi har også enkelte pladser i Fiskerihavnen (Nordhavn), her skal man regne med bus eller cykel for at komme til byen. Gå til vores særlige sektion her på websiden for gæstesejlere for yderligere information.

Sejlbåde fylder ca. 80 procent af pladserne, 20 procent er motorbåde - en andel, der er stigende.

Klubhuset er tegnet af Kim Utzon og og stod færdigt i 1999. Vores klublokale er på første sal - og herfra har vi formentlig Københavns fineste udsigt mod Hven. Kikker vi den anden retning har vi den skønneste udsigt over vores både. Klublokalet byder på stort køkken, hyggehjørne og masser af plads, indendørs såvel som på de store terrasser. I stueplan har vi havnekontor, gæstetoiletter og klubrum. Desuden er her en restaurant - den er sejlklubberne ikke involveret i.

Grillpladsen bruger vi på lune sommeraftener - og skal der mere varme på, kan vi tænde en af de mange griller - og selvfølgelig lave noget mad i hinandens selskab. Vi synes selv, vi er gode til fællesgrill.

Først og fremmest sejler vi. Både tursejlads og kapsejlads. Vores største turarrangement er pinseturen. Inden for kapsejlads er vi aktive i Svanemøllekredsens onsdagsmatch, og vi arrangerer selv kapsejladser, bl.a. Hven rundt ved nat.

Vinterbasen er ved Fiskerihavnen - her har vi store vinterpladser til bådene, ligesom vi har vores opbevaringsskure og vinteropholdsrum/kaffestue. Der er også en del både, der bliver i vandet vinteren over.

Fællesskab dyrker vi året rundt. Også når vi ikke sejler. Om vinteren har vi som regel nogle velbesøgte klubaftener, en del medlemmer svømmer sammen, andre står på ski. Og så er der vores fester og hyggearrangementer. Du har god oversigt over vores arrangementer og kan tilmelde via kalenderen.

Kom og vær medlem i Danmarks sjoveste sejlklub.
sundkrogen-skibe-huse2.jpg
Priser 2017-2018
Oversigt over priser for medlemmer af Sejlklubben København. Vedtaget på Generalforsamling april 2017.

Vedtægter for SKK
Vedtægter, som er gældende for Sejlklubben København og for Havnelavet Sundkrogen. Vedtægter med ændringer vedtages på den stiftende generalforsamling. Revideret udgave fra generalforsamling d. 14. april, 2015.

havnelavet.jpg
Vedtægter for Havnelavet Sundkrogen
Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 11. december 2008 og revideret på generalforsamling den 18. marts 2014.