Havnekontoret og telefonen er åben i vinterperioden (1. december til 31. marts)
Mail: havnekontoret@sejlklubbenkbh.dk
Telefontid vinter: Tirsdag & torsdag kl. 10 - 16
Kontortid vinter: Tirsdag & torsdag kl. 12 - 16

Obs!
Ønsker du at ansøge om en bøjeplads i Kalkbrænderihavnen, skal du være aktivt medlem af en af de to sejlklubber, der er hjemhørende her. For tiden er der er venteliste til en bøjeplads, og vi kan desværre intet sige om ventetiden, da søgningen er stor.

Velkommen til Hovedstaden, Kalkbrænderihavnen er indgangen til det moderne København. Med en beliggenhed blot ca. 150 meter fra den nye metrostation ”Orientkaj” eller Nordhavn station, hvorfra det tager 13 minutter til Rådhuspladsen – er vi i al sin enkelthed et ideelt udgangspunkt for Jer sejlere, der ønsker at opleve København. Læg hertil, at vi har et Utzon-tegnet klubhus med fri adgang for gæstesejlere. I klubhuset er køkken og udekøkken til fri afbenyttelse – en service mange gæster sætter pris på. Den nye bydel Nordhavn udvikler sig rundt om os, hvilket gør, at I kan gå på opdagelse i en bydel med ”the Silo”, ”Portland Towers” og FN-byen, uden at det kræver andet end, at I går i land.

Vi har 250 pladser lejet ud til klubbens medlemmer. I juli måned er der ofte rigtig god plads til gæster. Udenfor højsæsonen er havnen som regel optaget af egne medlemmer, da vi er en privat havn uden gæstepladser.

Havnekontor

Kalkbrænderihavnen drives af Sejlklubben København.

Havnekontoret og telefonen er åben i vinterperioden
Mail: havnekontoret@sejlklubbenkbh.dk
Telefontid vinter: Tirsdag & torsdag kl. 10 - 16
Kontortid vinter: Tirsdag & torsdag kl. 12 - 16

Betaling af gæsteleje: Ved havnekontoret er en betalingsautomat, hvor der kan betales gæsteleje.

Salg af gas: Havnekontoret sælger gas om sommeren i kontorets åbningstid.

Obs! På Hjemmesiden finder du info vedr. el-målere, standere, FHmærker og årsmærker.

Klubberne har klublokale for medlemmerne på første sal i klubhuset. Klublokalet har et stort køkken og masser af plads, indendørs såvel som på de store terrasser. Havnens gæster er velkomne til at benytte faciliteterne. Havnekontor, gæstetoiletter og bad findes i stueplan.

Ressourcer

• El (max. 2 Amp.) og vand på alle broer.
  • Diesel: Nærmeste tank er Tuborg eller Skovshoved havn.
  • Miljøstation/tømning af holding tank: Ved vestlige kaj i havneløbet.

Der er et stort udvalg af spisesteder og dagligvarebutikker i det nærliggende Nordhavnskvarter & på Østerbro.

Project Image

Kalkbrænderihavnen er opkaldt efter Gammel Kalkbrænderi fra 1731 og Ny Kalkbrænderi fra 1779, der blev opført på landtanger ud i Øresund.

Kalkbrænderihavnen blev taget i brug i 1895 sammen med Københavns Frihavn, og senere jordopfyldninger gav bl.a. plads til oplagring af kul samt Nordhavnsværftet. Svanemølleværket fra 1953 er den eneste ældre bygning, der er bevaret. Den gamle kulkran på østkajen, som passeres ved indsejlingen, er fredet som en skulptur, der minder om fortidens industrihavn i området.

Den nuværende lystbådehavn er bygget i 1999 og er også en sikker havn om vinteren. Klubhuset er tegnet af Kim Utzon. Fra førstesalen af klubhuset kan gæstesejlere nyde udsigten mod Øresund og Hven. Arkitektfamilien Utzon har stået for flere af bygningerne i havnen med deres særlige arkitektoniske udtryk. Paustian møbelhuset, tegnet af Jørn Utzon, var den første nye bygning i området.

Sejlkubben København og Kvindelig Sejlklub danner ramme om både sejlerskoler, kapsejladser og tursejlads og har et aktivt klubliv. På lune aftener er der ofte tændt op i fællesgrillen på forpladsen.

Anduvning af Kalkbrænderihavnen foregår fra Svanemøllebugten og syd på gennem Kalkbrænderiløbet. Ved indsejlingen passerer du Svanemøllehavnen og Svanemølleværket til styrbord. Bemærk, at der kan komme kastevinde ved Svanemølleværkets store bygning midt på den vestlige kaj. Fartbegrænsning: Max. 3 knob.

Vest-siden af Kalkbrænderiløbet er afmærket med grønne spidstønder med topbetegnelse. Øst-siden af løbet er yderst afmærket med to røde stumptønder med topbetegnelse samt en øst-afmærkning: sort-gul-sort med topbetegnelse.

Fyr

Iso fyr R 2s på hjørnet af Færgehavn Nord. Desuden et Iso fyr R 4s, som leder ind i Kalkbrænderihavnen.

Mindste dybde er 2,5 m. I størstedelen af havnen (ind til bro 4) er der mindst 5,5 meter.

Forskellen mellem middelhøjvande og middellavvande er 0,2 m. Kuling/storm fra NV kan give indtil 1,2 m højvande og kuling/storm fra Ø-SØ indtil 0,8 m lavvande.

Største skibe, som kan besejle havnen: Længde 20 m, bredde 5 m. Både over 15 meter kan lægge til ved servicekajen, mellem bro 6 og 7.

Gæsteleje, sommer

Gæsteleje, vinter