Foto: Marianna Fridjonsdottir

Om Sejlklubben København

Sejlklubben København blev stiftet i vinteren 2008 og er en fusion af de tre gamle Skudehavnsklubber: Øst (stiftet i 1926), Triton (stiftet i 1942) og Søhesten (stiftet i 1968). Sejlklubben København lejer og driver Kalkbrænderihavnen (også benævnt Sundkrogen) på Østerbro i København, og hvortil klubberne blev flyttet da den gamle Skudehavn blev lukket i forbindelse udvidelser i Frihavnen.

Kalkbrænderihavnen har 260 bøjepladser, men der er rift om pladserne og bøjepladserne fordeles efter ansøgning og anciennitet. En gang om året kan du skrive dig på ventelisten. Det forudsætter selvfølgelig at du er aktivt medlem.
For gæster er der god plads og havnefogeden tager godt imod gæstesejlere som gerne vil tæt på Københavns centrum uden at være plaget af mylder og larm.
Der er gåafstand til S-tog, sejlerbutikker og supermarkeder. Vi har gode faciliteter for gæstesejlere. Vi har også enkelte pladser i Fiskerihavnen (Nordhavn), her skal man regne med bus eller cykel for at komme til byen. Gå til vores særlige sektion her på websiden for gæstesejlere for yderligere information.

Sejlbåde fylder ca. 80 procent af pladserne, 20 procent er motorbåde - en andel, der er stigende.

Klubhuset er tegnet af Kim Utzon og og stod færdigt i 1999. Vores klublokale er på første sal - og herfra har vi formentlig Københavns fineste udsigt mod Hven. Kikker vi den anden retning har vi den skønneste udsigt over vores både. Klublokalet byder på stort køkken, udekøkken, hyggehjørne og masser af plads, indendørs såvel som på de store terrasser. I stueplan har vi havnekontor, gæstetoiletter og klubrum.

Grillpladsen bruger vi på lune sommeraftener - vi tænder en af de mange griller - og laver noget mad i hinandens selskab. Vi synes selv, vi er gode til fællesgrill.

Først og fremmest sejler vi. Både tursejlads og kapsejlads. Vores største turarrangement er pinseturen. Inden for kapsejlads er vi aktive i Svanemøllekredsens onsdagsmatch, og vi arrangerer selv kapsejladser, bl.a. Hven rundt ved nat.

Vinterbasen er ved Fiskerihavnen - her har vi store vinterpladser til bådene, ligesom vi har vores opbevaringsskure og vinteropholdsrum/kaffestue. Der er også en del både, der bliver i vandet vinteren over.

Fællesskab dyrker vi året rundt. Også når vi ikke sejler. Om vinteren har vi som regel nogle velbesøgte klubaftener, en del medlemmer svømmer sammen, andre står på ski. Og så er der vores fester og hyggearrangementer. Du har god oversigt over vores arrangementer og kan tilmelde via kalenderen.

Vedtægter for SKK
Vedtægter, som er gældende for Sejlklubben København og for Havnelavet Sundkrogen. Vedtægter med ændringer vedtages på den stiftende generalforsamling. Revideret udgave fra generalforsamling d. 31. okt 2017

sundkrogen-skibe-huse2.jpg
Priser 2018-2019
Oversigt over priser for medlemmer af Sejlklubben København. Vedtaget på Generalforsamling april 2018.

Sundkrogskaj 19, 2100 KBH Ø | sekretariat@sejlklubbenkbh.dk |  +45 53 81 70 11 | CVR: 32925308 | Privatlivspolitik