Skolen, tilmelding og uddannelsesforløb

 

Tilmelding

Har du lyst til at lære at sejle hos os? Så tilmeld dig ved at skrive til: sejlerskolen@sejlklubbenkbh.dk.

Der prioriteres efter ansøgningsdato. Når man er blevet tildelt en plads på sejlerskolen, skal man inden undervisningsstart være indmeldt som aktivt medlem af klubben.

Priser

  • Indskud: kr. 1.400,-
  • Medlemskontingent pr. år: kr. 1.550,-
  • Sejlskoleafgift pr. år kr.: 1.000,-
  • Navigationskursus: kr. 450,-
  • Tovværkskursus: kr. 350

Vores Sejlerskole

Velkommen på et sejlerhold hos os! Vi er som regel fire personer ombord til vores sejlundervisning. Tre elever og en lærer.

Alle vores sejllærere arbejder som frivillige og ulønnede i klubben og de er alle erfarne sejlere. Ofte har de selv både i havnen eller sejler med andre. Når holdene er sat, kan du se vores lærere her: Lærerne

Undervisningen sker i en af vores tre klubbåde, som er Spækhuggere. Se mere om denne bådtype her: Spækhuggeren

Et typisk uddannelsesforløb

Undervisningen frem mod Duelighedsbevis og klubbens Førerbevis  sker typisk gennem et forløb over halvandet år:

Marts / April

Her er vi sammen om at klargøre bådene til sejlsæsonen. Bådene skal renses og alt skal efterses og måske udbedres. Bundmaling under vandlinjen skal ordnes, og over vandlinjen skal fribord renses, pudses og poleres.

Mast og rig skal på igen. Og bådene skal i vandet.

Som elev lærer man meget ved at klargøre bådene.

Maj til oktober

Fra første maj til første oktober sejler vi. Som elev på et hold sejler man én aften om ugen. Vi sejler som regel tre timer ad gangen, ofte fra klokken 17.00 til klokken 20.00. Holdene aftaler dog selv, hvornår de mødes og sejler.

Oktober

Her er vi sammen om at afrigge bådene og få dem på land. Måske lader vi én båd blive i vandet, så vi kan sejle gennem vinterhalvåret.

Vinterhalvåret

Om vinteren underviser klubbens lærere i navigation og hele den teoretiske del af pensum. Dette foregår i vores klubhus. Undervisningen afsluttes med den teoretiske prøve i første kvartal og dermed inden sejlsæsonen starter igen.

Maj til oktober

Så starter anden sejlsæson, som fører frem til prøven, for at opnå Duelighedsbeviset og klubbens Førerbevis. I denne anden sæson vil du også lære om hjælpemotorer, både benzin- og Dieselmotorer.

September

De praktiske prøver vil typisk blive afholdt i september måned.

Dit hold er vigtigt

Det er vigtigt, at undervisningen og sejladserne foregår i hold. Vi lærer hinanden at kende og lærer af hinanden, når vi sejler sammen hver uge. Husk at have god kontakt med dit hold og din lærer – ændringer og eventuelle afbud skal altid meldes i god tid, så en eventuel afløser kan træde til. Der er ofte mange, som gerne vil ud på vandet.

Kommunikation – holdet aftaler

Med jeres hold aftaler I, hvordan I sikrer kommunikationen mellem jer. I må aftale, om det er gennem telefon, sms, e-mail eller sociale medier. Sejlerskolen har sin egen Facebook-side.

Rutinehold

Medlemmer med et Førerbevis kan låne skolebådene, når de er ledige, og dermed få mange flere timer på vandet og opnå større rutine.

Fællessejladser

Gennem sommerhalvåret arrangerer klubben – ofte sammen med naboklubberne – fællessejladser. En klassisk sejlads er Ven-rundt.

Hver måned: Alle i skolen kan mødes

Vi tilstræber at alle i vores sejlerskole kan mødes en gang om måneden. Måske til en grill-aften, måske også med et fagligt indslag. Vi synes, at det giver en værdi, at alle elever og lærere kender hinanden.